«Frivilligheten er bærebjelkene i samfunnet»

ThorildI møtesalen var det i tillegg rundt 40 tilhørere og mange av disse representerte ulike lag og foreninger fra byens amatørkulturliv.Widvey ble utfordret til å svare på et knippe saker fra kulturlivet i Bergen som mange av oss har spilt inn til kulturpolitikerne.

I amatørkultursammenheng skal vi glede oss over at kulturministeren virket mest engasjert og ga den lengste og mest rosende omtalen av hvordan hun og Kulturdepartementet ser på amatørkultur og frivillighet, sier styremedlem i Amatørkulturrådet i Bergen, Inger-Lise Skarstein. 

Eivind Hermansen er en av politikerne som sitter i Komite for kultur, idrett og næring:                                                                                                                                    – Kulturministeren var meget opptatt av det frivillige kulturliv. Hun ville gå gjennom alle tildelsingsordningene for og være sikker på at de traff. Samtidig understreket hun at det er kommune sin oppgave at det er gode vilkår for det frivillige kulturliv.

Du er selv svært opptatt av at det må bli en betydelig forenkling av momskompensasjon for amatørkulturlivet. Er kulturministeren med på det?                                                                                                                                          – Nei det var hun ikke. Hun ønsket heller å få utvidet momskompensasjonsordningen.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan