Gimle og Fensal

BUL Ervingen eier aksjeselskapene som igjen eier to store bygårder i historiske Vågsbunnen i Bergen. Husene er kjent som Gimle og Fensal i Kong Oscarsgate 15 og 18. – Eiendommene er store nok til at mange andre amatørkulturorganisasjoner leier plass hos oss. Enten fast eller til konsertar og andre arrangement, forteller organisasjonssekretær i BUL Ervingen, Gro Vetås.
– Fensal er blant anna utleigd fast til Bergen kommune og Bergen internasjonale kultursenter (BIKS) og Bergen Husflidslag. Vår eigen aktivitet held for det meste til i bygården Gimle i Kong Oscarsgate 18. Her har me storsal med scene og galleri. Fleire småsalar, kjøkken, kontorar og andre fellesrom.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Det er ein stor sal godt egna til forestillingar, samt nokre mindre salar. Gimle har mange trapper, men i mars får me endeleg heis i bygget. Lokalet ligg midt i sentrum og er lett å koma seg til. Det er diverre ikkje så mange parkeringsplassar like ved.

Har dere planer om å oppgradere Gimle og Fensal?
– Me er inne i ein prosess der me oppgraderar lokalet. Mellom anna har me fått nye toalett med dusj, nye vindaugo i heile huset, ny heis er snart på plass, samt nytt kjøkken.

Hvordan er muligheten for at andre amatørkulturaktiviteter kan leie hos dere?
– Andre er hjartleg velkomne til å leiga! Ta kontakt på gimle@ervingen.no

Les mer om BUL Ervingen HER

 

Bergen ungdomslag Ervingen

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Amatørkulturplan

Svar fra undersøkelse

Se resultater fra Amatørkulturundersøkelsen.