Gimle og Fensal

BUL Ervingen eier aksjeselskapene som igjen eier to store bygårder i historiske Vågsbunnen i Bergen. Husene er kjent som Gimle og Fensal i Kong Oscarsgate 15 og 18. – Eiendommene er store nok til at mange andre amatørkulturorganisasjoner leier plass hos oss. Enten fast eller til konsertar og andre arrangement, forteller organisasjonssekretær i BUL Ervingen, Gro Vetås.
– Fensal er blant anna utleigd fast til Bergen kommune og Bergen internasjonale kultursenter (BIKS) og Bergen Husflidslag. Vår eigen aktivitet held for det meste til i bygården Gimle i Kong Oscarsgate 18. Her har me storsal med scene og galleri. Fleire småsalar, kjøkken, kontorar og andre fellesrom.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Det er ein stor sal godt egna til forestillingar, samt nokre mindre salar. Gimle har mange trapper, men i mars får me endeleg heis i bygget. Lokalet ligg midt i sentrum og er lett å koma seg til. Det er diverre ikkje så mange parkeringsplassar like ved.

Har dere planer om å oppgradere Gimle og Fensal?
– Me er inne i ein prosess der me oppgraderar lokalet. Mellom anna har me fått nye toalett med dusj, nye vindaugo i heile huset, ny heis er snart på plass, samt nytt kjøkken.

Hvordan er muligheten for at andre amatørkulturaktiviteter kan leie hos dere?
– Andre er hjartleg velkomne til å leiga! Ta kontakt på gimle@ervingen.no

Les mer om BUL Ervingen HER

 

Bergen ungdomslag Ervingen

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan