Jule-Jubileumsscener

Amatørkulturrådets jubileumsscene har, til tross for pandemien, vært satt opp hele ni ganger i løpet av 2020 for å markere Byjubileet Bergen 950 år. Det var stor suksess i utendørsamfiet på Gamle Bergen i sommer, der over 30 ulike medlemsorganiasjoner i Amatørkulturrådet spilte, sang og danset i fem familieforestillinger på Parksøndagene.
– Det går fint an å få dette til med gjeldende smittevernsregler, og selv om ikke alle korene, korpsene og andre som skal opptre blir fulltallige på Jubileumsscenen, så blir det bra likevel, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

– Jeg tror Julemarkedet på Nordnes er det enste stedet i Bergen hvor man er ute, men samtidig under tak. Julemarkedet på Munkebryggen ønsket seg underholdning og da var det bare å rigge opp Jubileumsscenen og invitere til å opptre.
Vi har respsekt for at mange av våre medlemsorganisasjoner, av forskjellige grunner, ikke har mulighet for å opptre, men likevel er det flere kor, korps og band som stiller med mindre grupper.

I Julemarkedets åpninsgtider er det først og fremst opptredener og mini-konserter for å skape julestemning. Mens det etter stengetid foreløpig er klart for tre konserter.
– Ja, lørdag 5. desember spiller Storband90, på onsdag 9. desember blir det en Bergen Beat Club kveld med flere band og lørdag 12. desember står Bjørgvin Storband på scenen. Alle arrangementene med plass for inntil 200 publikummere.

– At Julemarkedet nå får levende underholdning og god julestemning, er helt fantastisk, sier Morten Dahl Sebjørnsen fra Havrommet som sammen med Bærekraftige Liv på Nordnes og Bondens Marked Bergen står bak Julemarkedet på Munkebryggen.

Julemarkedet er åpent torsdag, fredag, lørdag og søndag de tre neste helgene. Klokken 18.00 på hverdagene og 13.00 og 15.00 i helgene kan publikum kose seg med musikk og sang fra blant andre: Kor è tonen, Jernbanens Musikkorps, Bergen Country Club, Loddefjord Sangforening og Bergen Beat Club.

Mer om Julemarkedet på Munkebryggen her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan