Koret til Ole Bull

Sommeren 2017 deltok vi i London A Cappella Choral Competition, en korkonkurranse med strenge opptakskrav til deltakere. Koret vant sitt heat og ble kåret til «Runner up», konkurransens 2. plass i finalen. Vi ser til Ole Bull for inspirasjon. Han var ikke redd for å ta store både kunstneriske og menneskelige sjanser og ble regnet som forut for sin tid. Han forbindes ikke med kormusikk, men var en sentral person i det bergenske norske musikk- og kulturlivet. I likhet med Ole Bull, jakter Ole Bull Kammerkor på store og gode opplevelser. Vi jobber for å oppleve og dele kormusikk på et høyt nivå, sier dirigent Jon Flydal Blichfeldt

Hvilke utfordringer har dere?

– Vi har utfordring med å finne et egnet, rimelig øvingslokale i Bergen sentrum. Vi leier for tiden lokaler som ikke tilfredsstillende når det gjelder luftkvalitet for synging over lengre tid. En annen utfordring, er gode, klanglige akustiske lokaler i Bergen sentrum som ikke er kirker. Vi har nettopp fått et flott tilskudd til dette, nemlig Universitetes Aula, men den har en leiepris som gjør at et amatørkor må kalkulere med underskudd for å leie lokalet. Det er uheldig. Vi skulle ønske dette lokalet blei gjort mer økonomisk tilgjengelig for alle kor i Bergen. Det hadde gitt korene i Bergen et løft. 

En annen utfordring, er antall tenorer spesielt og menn generelt. Det er en gjennomgående utfordring for mange kor å få tilstrekkelig mange menn i korene, og grunnlaget dannes ofte i yngre alder.

Les mer om Ole Bull Kammerkor HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan