Kronstadkulturen

– Vi er alle sterkt interessert i historie og kultur og ønsker å formidle dette via våre arrangement. Vår aktivitet foregår på Kronstad Hovedgård hvor vi har møter, øvinger og oppsetting av teater og musikkforestillinger. Vi finner mye glede i arbeidet vi legger ned for å fremme interessen for Kronstad Hovedgård og håper med dette å kunne glede andre og vekke interessen for livet på en historisk gård opp gjennom historien, forteller Arild Crovo

Hvilke utfodringer har dere?
– Vår største utfordring er om vi kommer i mål økonomisk med våre arrangement. Uten støtten fra Bergenhus og Årstad kulturkontor og andre sponsorer, hadde vi ikke kunnet gjennomføre våre aktiviteter på Kronstad Hovedgård. Vi gjør mye arbeid på dugnad og har et godt samarbeid med Bymuseet. Dette samarbeidet resulterte i forestillingen om 200 års jubileet for grunnloven av 1814.

Hva er årets høydepunkt?
– Årets høydepunkt blir en teaterforeststilling i april med foreløpig arbeidstittel:  «Mitt hjem – min borg» som skal handle om livet på gården i perioden 1840 – 1860. Den gang var gården i den veldedige kjøpmann Jacob Frieles eierskap med mye aktivitet, både selskapelig og forretningsmessig.

Les mer om Kronstad Hovedgård kulturforening HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan