Kulturbudsjett for 2024

-Det er skuffende at ingen tilskudd til kulturlivet økes i budsjettet for 2024. Ikke engang en liten justering for den kraftige prisveksten er det rom for i Byrådets forslag til budsjett for 2024, sier Morten Dahl Sebjørnsen, styreleder i Amatørkulturrådet.

For amatørkulturen er det tilskuddsordningen til prosjekter og arrangementer som er den viktigste og den blir igjen stående på 5,5 millioner kroner i budsjettforslaget.
Tilskuddsordningen disponerte i 2020 over seks millioner kroner
. Amatørkulturrådet påpekte den kraftige nedgangen i 2021, 2022 og 2023 budsjettene. Nå er kulturlivet tilbake for fullt etter pandemien og det er såkalt dyrtid. Dessuten steg prisene i fjor med 5,8% og i år er det forventet en prisstigning på 5,6%. Alt er med andre ord blitt 12% dyrere. Et stillestående kulturbudsjett gjennom flere år rimer ikke med Bergen kommunes hovedmål at Bergen skal være en internasjonalt ledende amatørkulturby, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

Valgkampen inneholdt mange lovnader om at Fyllingsdalen Kulturhus nå måtte bygges, men Byrådet skyver byggestarten til 2026.
– Det kan skje mye med forslaget til Bybudsjettet for 2024 i tiden fremover. Det blir trolig nytt byråd og det kan komme justeringer frem til budsjettet endelig vedtas av Bystyret før jul.  

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan