KULTURPRISER 2017

Kulturprisen for Bergenhus bydel gikk til Shantykoret Cape Horn. En munter gjeng seniorer som har sunget sammen siden 1975!

Bærekraftig Liv Løvstakken fikk kulturprisen for Årstad bydel og Kjell Birger Gravdal fikk kulturprisen for Fyllingsdalen og Laksevåg. Gravdal skrev sitt første dikt i 1961 og i 2016 ga han ut sin første diktsamling.

Ungdomskulturprisen for Fyllingsdalen og Laksevåg gikk til trommeslageren Mathias Haaland Wang og i Bergenhus og Årstad fikk den superlokale og sjarmerende Knøsetoppfestivalen ungdomskulturprisen. Ettermiddagsfestivalen i det erkebergenske Knøsesmauet har fått et flott oppslag i nettavisen Nordnesrepublikken HER

Det var kulturbyråd Julie Andersland som på Amatørkulturkvelden 9. november overrakte kulturprisene på kr. 20.000,- hver til de fem vinnerne.

Søndag 5, november ble kulturprisen for Åsane delt ut og det var vara-ordfører Marita Moltu som overrakte prisen til Dag Vilsvik. Han startet koret «Kor-Mix» i 1986 og vært en ildsjel som har drevet koret i mer enn 30 år.
Ungdomsprisen for Arna og Åsane gikk til Jan Olav Lien Hansen. 21-åringen er aktiv i flere frivillige organsasjoner i Ytre-Arna og musikant i Arna Skulemusikklag. Vinneren er spesielt flink med teknikk og har hjulpet mange organisasjoner med å få arrangementer gjennomført.

Kulturpris for Fana og Ytrebygda 2017 ble 22. oktober tildelt Gunvor Bleiklie – for å ha ledet aspirantkoret og skolekoret på Kirkevoll i over 30 år. Kirkevoll skolekor har alltid holdt høy kvalitet og vært regnet som et av de beste skolekorene i regionen. Fanaposten skriver om vinneren HER

Amatørkulturrådet gratulerer vinnerne!

Les mer om årets kulturprisvinnere HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan