Mangfold i amatørkulturen

Deltagelse og mangfold i kunst- og kulturlivet var igjen tema på Amatørkulturkvelden i forrige uke. I tillegg var det omvisning i det nye Kulturhus Bergen og fantastisk å endelig høre korsang igjen fra 30-års jubilanten Blandede Akademikere.

– Deltagelse og mangfold henger sammen med rekruttering – og mitt inntrykk er at mange aktører i amatørkulturen nå har fått med seg at Bergen kommune har en plan for deltagelse og mangfold i kunst og kulturlivet. Dette presenterer vi på Amatørkulturkveldene gjennom å vise eksempler på hvordan man kan bli mer bevisst på å legge til rette for at enda flere kan delta i amatørkulturen, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet i Bergen.

Ordfører Rune Bakrvik var tilstede og hilste til amatørkulturen. Han la også vekt på at kulturbyen Bergen kan bli enda bedre på mangfold:

Publikum fikk blant annet møte Arve Nilsen som stadig møter utfordringer med å delta på kulturarrangementer, når han ikke kommer inn med rullestol. Sarah Jobarteh fra Gambisk kulturforening delte tanker om hvordan kulturlivet kan bli bedre på mangfold og koret Blandede Akademikere innrømmet at de godt kunne være mer bevist på større mangfold i sin rekruttering av nye medlemmer.

Bergen kommunes Plan for deltagelse og mangfold i kunst og kulturlivet er et langsiktig prosjekt frem til 2030 og planen kan lastes ned her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Amatørkulturplan

Svar fra undersøkelse

Se resultater fra Amatørkulturundersøkelsen.