Med rett til å synge…

– Bjørgvin Vokal har nå 25 aktive medlemmer, de fleste er i 50-60 årene, men vi skulle gjerne vært flere. Vi sliter litt med rekrutteringen etter som eldre kormedlemmer slutter – og vi sliter med økonomien. Vi øver i Nordnes Bydelshus, Storsalen. Det har vi gjort siden midt på 90-tallet, og før det øvet koret hos BA. Koret er ikke et typisk bydelskor, siden medlemmene kommer fra hele Bergen, men vi føler en sterk tilknytning til Nordnes og bydelshuset der, siden vi har holdt til der så lenge, forteller leder i Bjørgvin Vokal, Åse Løvaas Pedersen.

Hva er pluss og minus med Storsalen i Nordnes Bydelshus?
– Nordnes Bydelshus er for oss et godt øvingslokale, passe stort og med god akustikk. Vi øver hver tirsdag kl 19:00 – 21:30. Vi betaler 14000 kr i lokalleie for øving, og ekstra for konsertlokaler.  Ved siden av dirigenthonorar, er lokalleie den største utgiftsposten. Det er mulig vi må se oss om etter gratis øvingslokale, men hadde ønsket at kommunen ville stille bydelshusene til gratis disposisjon for samfunnsnyttlige formål. I likhet med skolene.

Hva er byens beste amatørkulturscene (der hvor dere liker best å opptre?)

– Vi har et langvarig samarbeid med Bergen Brass Band, og har bl.a. holdt James Bond-konsert med dem på Grand. Vi arrangerer korkafe i bydelshuset, men sommer- og julekonsert holder vi andre steder. Vi har brukt Litteraturhuset, St. Jakobs kirke, Gimle og Chagall de senere år. I år skal vi til Latvia på gjenvisitt til sanggruppe som vi var vertskap for under Hansadagene.

Les mer om Bjørgvin Vokal HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan