Menn som jubilerer

– Bergen Mannskor er et kor som for tiden har 37 medlemmer. Dirigent er Jon Flydal Blichfeldt. Korets base er i Åsane, men medlemmene kommer både fra ulike deler av Bergen og fra flere av nabokommunene, forteller Audun Sjøstrand i Bergen Mannskor.

Lever mannskor-tradisjonen i beste velgående, eller skulle flere menn ta stemmen fatt?
– Vi som synger i mannskor mener at de som ikke gjør det heller ikke vet hva de går glipp av! Derfor nytter vi enhver anledning til å fortelle om det gode kameratskapet og den helsebringende effekten av korsang. Vi skal likevel ikke legge skjul på at mange mannskor sliter med rekrutteringen. Også i vårt kor har gjennomsnittsalderen steget de siste årene, så vi er hele tiden på leiting etter nye medlemmer. Den beste måten vi kan trekke til oss nye sangere på, tror vi er ved å være et aktivt og synlig kor som opptrer i mange sammenhenger.

Og i år har dere jubileum!
– Selv om 20 år ikke er noen høy alder for et mannskor, vil vi gjerne markere jubileet med konsert i flotte omgivelser. Vi har leiet den fine, nye Universitetsaulaen til en ettermiddagskonsert lørdag 2. juni. Der vil vi glede oss selv – og forhåpentlig et stort publikum – med både nye og gamle sanger. Vi har bl.a. invitert tidligere dirigenter, som alle vil delta aktivt under konserten. Senere på kvelden samles koret med gjester til festmiddag.

Les mer om Bergen Mannskor jubileumskonsert i Universitetsaulaen lørdag 2. juni HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan