Meyermarken bydelshus

– Dette har vært øvingslokalet vårt siden det ble bygget rundt år 2002. Vi betaler en månedlig leie på 2250 kroner. Lokalet er et hus med to etasjer. 1. etasje består et kontor som vi disponerer sammen med Krohnengen Brass Band, tre lagerrom som disponeres av hvert av de tre korpsene som øver fast i bygget, og et større rom som brukes til blant annet gruppeprøver. 2. etasje består en stor sal hvor vi har våre prøver, to lagerrom til slagverk (ett til oss og ett til KBB), kjøkken med alt nødvendig utstyr, og en sofakrok, forteller leder i Sandvikens Ungdomskorps, Lene Larsen
Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– På plussiden er mulighet for langtidsleie med lagerrom til instrumenter, noter og andre effekter. Det er sentralt i forhold til sentrum og godt tilgjengelig med både buss og bil, inkludert tilstrekkelig med parkeringsplass. Og bra med tilgang til møterom.
På minussiden liten lyddemping i vegger og gulv, og dermed utfordringer med å bruke begge saler til øving samtidig. Litt for lite muligheter for lagring til de tre korpsene som øver her i dag, og det er derfor ikke plass til flere korps. Det mangler også øvingsrom i lokalet som kan brukes til individuell øving. Dårlig tilgjengelighet mtp flytting av slagverk inn og ut av huset (lasterampe, tilgang til å kjøre helt til døren). Ikke stort nok lokale til å arrangere konserter i huset. Ingen heis i bygget, noe som gir utfordringer i flytting av slagverk og andre store instrumenter. Ingen gatelys utenfor huset.
Hva kunne vært gjort for å oppgradere lokalene til deres formål?
– Veggene kunne fått bedre lyddemping og utformingen/rominndelingen burde blitt endret. Det innebærer blant annet at salen i 2. etasje kunne blitt større. Vi skulle gjerne hatt lagerrom i direkte tilknytning til salen for enklere flytting av slagverk. Helt konkret er det et rom i 1. etasje som kunne blitt tatt i bruk til lagerplass. Og vi skulle gjerne hatt heis i bygget.
Hva er byens beste amatørkulturscene? (Der hvor dere liker best å opptre?)

– Vi liker best å opptre i Grieghallen, først og fremst i Griegsalen, men også i Peer Gynt-salen. Ulriken Bydelshus er også et lokale vi har brukt en del ganger, men det har ikke så mange sitteplasser og kan fort bli varmt og ha dårlig luft. Fana Kulturhus er et veldig bra lokale, men det er et stykke unna sentrum og Sandviken. Det er ikke så veldig mange lokaler i Bergen som er godt egnet til korpskonserter, og de beste i Grieghallen er veldig dyre å leie.

Les mer om Sandvikens Ungdomskorps HER og Meyermarken bydelshus HER

 

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan