Millionløft til amatørkulturen

– Ja, vi foreslår å fjerne husleien som mange lag og organisasjoner har betalt for leie av kommunale lokaler til øvinger og aktivitet. Samlet sett utgjør dette noen millioner kroner og vil komme mange lag og organisasjoner til gode som får styrket sin økonomi, sier kulturbyråd Julie Andersland.
– Jeg er svært glad for denne milliongaven til det frivillige kulturlivet. Det er veldig mange lag og organisasjoner som typisk har betalt 5.000 – 20.000 kroner i året for å låne kommunale lokaler til aktivitet og øving. Nå kan aktørene bruke «husleiepengene» på mer aktivitet, sier Inger-Lise Skarstein, styreleder i Amatørkulturrådet i Bergen.
–  Gratis husleie har jeg fått mange innspill på fra amatørkulturlivet på Amatørkulturkvelder. Nå klarer vi endelig med 2018-budsjettet å likebehandle idrett og kultur med gratis lokaler, sier Kulturbyråden.
Kulturbudsjett-forslaget inneholder også for første gang på mange år en indeks-regulering i tilskuddene på 2% og budsjettet skal endelig vedtas i Bystyret 19. desember.
– Bergens amatørkulturliv er det stor politisk enighet om å støtte, så jeg er sikker på at alle medlemmene i Amatørkulturrådet kan glede seg over en «julegave» med gratis husleie fra neste år!

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan