Mini-undersøkelse

– Det er nok usikkerheten om hvor lenge dette vil vare, som er den største bekymringen for amatørkulturen, sier Inger-Lise Skarstein, styreleder i Amatørkulturrådet i Bergen.
Det er mange som allerede har avlyst eller utsatt arrangementer på ubestemt tid og frykter for fremtidige inntekter.
– Det er veldig variert hvordan man er blitt påvirket av koronaepidimien. Noen har faste ukentlige møter og øvinger, mens andre igjen har aktivitet en gang pr. måned. Økonomisk er det store forskjeller fra dem som har over en million i omsetning til andre som har noen tusenlapper.
Mange medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet har denne uken hatt styremøter gjennom ulike digitale løsninger og forsøker å begrense skadevirkningene av at man ikke kan møtes.
– Jeg vil ikke være pessimist, men man må nok forberede seg på at det blir ulike former for begrensinger også etter påske og utover våren.
Hva gjør Amatørkulturrådet for å hjelpe?
– Bergen kommune har bedt oss om å innhente tilbakemeldinger fra våre medlemsorganisasjoner og vi kommer til å sende ut en liten spørreundersøkelse i neste uke. Her må vi tenke kort- og langsiktig. Med det mener jeg et scenario på hvordan amatørkulturen blir påvirket om det skulle være slik at aktivitet kan starte opp om noen uker eller først etter sommerferien. Når vi vet mer om konsekvenser – håper jeg at Amatørkulturrådet kan foreslå tiltak i samarbeid med Bergen kommune.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan