– Gleder meg til amatørkulturlivet!

Amatørkulturrådets nye styreleder har yrkesbakgrunn som bibliotekar, journalist og nå sist 15 år som kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen. Hun kom til Bergen for 20 års siden, og som som så mange andre som slår seg ned i byen vår, stortrives hun.
– Å få lov til å bli styreleder for Amatørkulturrådet er som å komme «hjem». Da jeg bodde i Trøndelag var jeg aktiv i mange frivilligaktiviteter. Både i kultur og idrett og jeg har tatt min tørn i styret for ulike frivillige organisasjoner. Jeg har vært lite aktiv her i Bergen, mest publikummer, så nå gleder jeg meg til å bruke tid på amatørkultur igjen. Det å få lov til å skape og oppleve noe sammen med andre, det er det som gir livet verdi. Amatørkulturaktiviteten har vært rammet av koronapandemien, hva tenker du blir viktig å gjøre fremover?
– For Amatørkulturrådet blir det å legge til rette for og støtte opp om tiltakene organisasjonene trenger for å få hjulene i gang igjen. Det blir viktig å holde på medlemsmassen når aktiviteten har ligget nede. Økonomien er også en stor utfordring for mange når arrangementer er blitt avlyst. Heldigvis har det kommet offentlige støtteordninger det går an å søke på, men for de fleste vil det være nødvendig å tenke kreativt for å sikre at de har et godt økonomisk fundament for videre drift.
Du er nå blitt styreleder for over 350 amatørkulturorganssjoner i Bergen med tusenvis av enkeltmedlemmer. Hva vil du si til dem?
– Dere er en ekstremt viktig del av samfunnet! Det er vanskelig å tenke seg et godt samfunn uten sosiale møteplasser med kultur som fyller møteplassene og fellesskapet med innhold. Amatørkulturen skaper verdier for bergenserne, både for de som deltar selv og for publikum. Dere er også grunnmuren i det totale kulturlivet: Uten amatører, ingen profesjonelle. Det oppleves kanskje litt vanskelig akkurat nå med ulike koronarestriksjoner. Men sakte åpnes samfunnet igjen, og amatørkulturen vil spille en viktig rolle i normaliseringen av hverdagen vår.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan