Møte med Kulturbyråd Reidar Digranes

Tirsdag var det årets siste Amatørkulturkveld. Reidar Digranes har vært Kulturbyråd i knapt en måned og ble presentert, intervjuet og svarte på spørsmål fra publikum.

– Jeg synes det var mest gledelig at han hadde stor forståelse for at den kraftige prisstigningen gjør at mange amatørkulturaktører nå har fått det tøffere økonomisk. Kulturbyråden lovet å se på både tilskuddsordninger og andre tiltak for å møte dyrtiden mange opplever.

Fyllingsdalen Kulturhus ble også tema og amatørkulturaktører fra Fyllingsdalen, ga uttrykk for at de nå var enda mer sikre på at byggestart blir i 2026, etter å ha hørt lovnader fra Kulturbyråden.

Norges første kulturhus, Ekserserhuset, ligger fremdeles nedpakket på Askøy og Kulturbyråden kunne fortelle at det nylig er kommet en rapport om hva det vil koste å gjenreise Ekserserhuset på Nøstet. Det vil bli satt i gang en reguleringsplan, slik at gjenreisingen av Ekserserhuset kan starte straks Sentralbadet scenekunsthus er ferdig bygget.

Volve Vokal ble nylig kåret til Europas beste voksenkor! På Amatørkulturkvelden fikk publikum høre elitekoret fra Bergen og de fikk velfortjent heder fra Kulturbyråd Reidar Digranes:

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan