Norges beste talenter og Europas beste kor!

Bergen kommune hedret to amatørkulturaktører for fantastisk innsats denne høsten. De vant henholdsvis Norske Talenter og ble kåret til Europas beste kor.

– Amatørkulturrådet gjorde kulturbyråd Reidar Digranes oppmerksom på at Volve Vokal fra Bergen vant European Choir Games for voksenkor i oktober. Kulturbyråden fikk høre og møte koret på Amatørkulturkvelden i november. Jeg tror han ble mektig imponert over at vi har Europas beste kor i Bergen, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.
Kulturbyråd Reidar Digranes fulgte opp og inviterte denne uken europamestrene Volve Vokal og Musikaljentene som vant Norske talenter, til Rådhuset og overrasket dem med penger og diplom for fremragende innsats for kulturbyen Bergen.
– Mål og ambisjon i Amatørkulturplanen er at Bergen skal være en internasjonalt ledende amatørkulturby. Både Volve Vokal og Musikaljentene er de beste ambassadører for å oppfylle dette målet. Amatørkulturrådet gratulerer!

Les mer om Bergen kommune som hedrer Volve Vokal og Musikaljentene her

Ni sangerinner fra Volve Vokal gjestet Amatørkulturkvelden like etter at de var blitt europamestre og imponerte publikum med vakker sang:

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan