Nygårdsparken

De siste årene har det vært mye aktivitet i den nyoppussede øvre delen av Nygårdsparken. Nå er oppgraderingen av nedre del i full gang og Amatørkulturrådet mener det er et stort potensial for mer kulturaktivitet i byens store park.
– Nygårdsparken har hatt utallige små og store kulturarrangementer gjennom 137 år. Den årlige Parkdagen har vært en suksess i mer enn 20 år. Under Sykkel-VM var det veldig mye folk og mange av våre medlemsorganisasjoner underholdt publikum. Bob Dylan og Leonard Cohen har begge spilt i Nygårdsparken og målet må være å få til en flott park som er enda bedre tilrettelagt kulturaktivitet, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

– Bergen kommune har vært god på å skape aktivitet i øvre del av parken de siste årene. Nedre del, som skal være ferdig oppgradert til sommeren, gir større muligheter for aktivitet. Både idrett og kultur og amatørkulturen må gis muligheter til å lage arrangementer, uten at det blir for mye arbeid og kostnader med å rigge til scene, strøm, lydanlegg og andre nødvendige fasiliteter, sier Emil Matthiesen, styremedlem i Amatørkulturrådet.

Amatørkulturrådet møter Bergen kommune i neste uke for å diskutere fremtidige muligheter for kulturaktiviteter i Nygårdsparken.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan