Nykirken blir Kulturkirke

– Det er et stort kirkerom og når smittevernrestriksjonene forsvinner vil det være plass til 750 publikummere. Det er et stort «sceneområde» som gir god plass til orkestre og kor, forteller Morten Vik-Johnsen.

Vik-Johnsen har i noen år drevet Lungegaardens Kulturrena i de gamle NRK lokalene på Mindemyren og nå skal han også organisere amatørkultur til Nykirken.
– Kirkebygget skal bestå slik det er i dag og om søndagene vil det være religiøse seremonier på formiddagen. Stor sett hele uken vil det være muligheter for å bruke kirkerommet til øvinger, mens det er naturlig å tenke arrangementer og konserter i helgene. Nykirken har også flere andre mindre rom, slik at det kan foregå øvinger og arrangementer parallelt.

Nykirken har i snart 20 år vært kjent som «Barnas katedral» og nå får den også betegnelsen kulturkirke. Nesten alle typer aktivitet og arrangementer hilses velkommen.
– Vi har fått til et godt samarbeid med Bergen Kirkelige Fellesråd som er veldig positiv til å få brukt Nykirken til kultur hele uken. Men det er fremdeles et gammelt, ærverdig og flott kirkebygg
som man skal ha respekt for. Vi har stor takhøyde for forskjellige kulturuttrykk, men ikke nødvendigvis alt.

Store kulturpersonligheter har vært i Nykirken før. Ludvig Holberg og Harald Sæverud er døpt der, Edvard Grieg konfirmert og Amalie Skram viet.
Samtidsmusikkfestivalen Borealis skal bruke Nykirken i mars og flere korps og kor har vist interesse for å flytte øvinger til Nykirken. Lungegårdens Kulturarena på Minde skal snart bygges om og derfor er det glimrende at det frivillige kulturlivet har fått en ny storstue på Nordnes.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan