Nystemte Bergen i hende

– Det trengs gode sangpedagoger i barneskolen, gode dirigenter, egnede øvingslokaler, gode og forutsigbare støtteordninger og et variert utvalg av egnede konsertarenaer. Og ikke minst vanlige mennesker som ønsker å synge og lære mer om sine medfødte musiske evner og muligheter, sier Rolf J Stewart, kornestor i Sola Fide, Bergen Domkor og Vokalgruppen YR.
Bergen har meldt seg på den nasjonale satsingen Krafttak for sang som arbeider med å styrke sangtradisjoner og gjøre det lettere for alle å synge mer i hverdagen.
– Det er klart at en mye tydeligere satsning, fra myndighetene, på å styrke et felt, som har hatt en meget sterk forankring i Bergen og på Vestlandet, kommer til å bli positivt mottatt blant sangere og korfolk. Det trengs hele tiden rekruttering av nye sangere i ALLE typer kor og ensembler og det at man får barn til å bli glad i å synge, vil gi en naturlig og stabil tilvekst på sikt. Sang på arbeidsplassen kan være med på å kunne skape et mer inkluderende arbeidsmiljø og sang i lokalmiljøet kan være en enklere og sterkere måte å integrere innbyggere fra andre kulturer og nasjoner.

Les mer om at Bergen blir en syngende kommune HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan