Forhåndsomtale i media

Å få forhåndsomtale i media av et amatørkultur-arrangement er det mange lag, foreninger og organisasjoner som har forsøkt å få til, uten hell. I onsdagens BA var det to siders hovedoppslag på kultursidene med forhåndsomtale av Haugatunkorets konsert i Per Gynt-salen. Hvordan fikk de det til?

– Vi er veldig fornøyd for den flotte reportasjen i Bergensavisen. Det er ikke godt å si hvorfor BA valgte å komme på besøk til oss for å lage reportasje, men jeg tror at journalisten fant det interessant når vi kunne fortelle om forventninger og skuffelser hos mange mennesker gjennom flere år, forteller Kristin Sissener i Haugatunkoret.

På Amatørkulturkonferansen i september var det en sesjon med hvordan man får oppmerksomhet i media. Kulturjournalist Marie Skarpaas Karlsen gjorde et poeng av å fremheve mennesker, fremfor saksopplysninger, når man henvender seg til media.

Ja, det er sikkert riktig og et godt poeng. Mange tenker kanskje at det holder å sende pressemelding med hvem vi er, hva vi skal synge og hva billettene koster. Å få frem menneskene og hva det betyr for dem å være med i koret, er nok mye mer interessant å skrive om. Jeg begynte i Haugatunkoret i februar, fordi jeg ville gjøre noe nytt etter pandemien, og fortalte journalisten at korøvingene er et fantastisk avbrekk og friminutt i en travel uke for meg. Det er både menneskelig og lett for andre å kjenne seg igjen i.    
 
Les mer om Haugatunkorets konsert i Peer Gynt salen søndag 13. november her. Den flotte reportasjen, inkludert video i BA, kan du lese her.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan