Panelsamtale: Arrangementer

Kulturbyråd Reidar Digranes gjestet Amatørkulturkvelden på tirsdag og kommenterte mange spørsmål fra et panel med erfarne kulturarrangører.

– Jeg noterte meg at mange lag og organisasjoner i amatørkulturen også er avhengig av å ha et godt forhold til skoler og bymiljøetaten i Bergen kommune. Byrådsavdelingen jobber faktisk akkurat nå med at andre avdelinger i kommunen skal bli mer bevisste på kulturlivets behov.

Strenge krav til å lån av utendørs byrom og skoler som er skeptiske til å låne ut lokaler, var en gjenganger blant spørsmålene til kulturbyråden.

– Bergen kommune har helt klart forbedringspotensiale og jeg kommer til å ta opp dette med byrådene som er ansvarlig for skolene og bymiljøetaten. Kulturbyråden vil gjerne også høre fra amatørkulturen dersom man konkret opplever det som vanskelig eller får avslag på å låne skolelokaler og utendørs byrom til amatørkulturaktivitet.
  

Panelsamtale om å gjøre det enklere å lage arrangementer. F.V: Morten Dahl Sebjørnsen (styreleder Amatørkulturrådet), Heidi Sund (Norges Musikkorps Forbund Hordaland), Kulturbyråd Reidar Digranes, Helge Farestveit (Damsgårdsdagene) og Carl August Harbitz-Rasmussen (Bergens Elektriske Sporvei).

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan