Perfekt for kor

– Vi øver på Åsane Folkehøgskole på Hylkje og har gjort dette siden vi startet koret for over 30 år siden. Skolen er perfekt for vårt formål med tilgang til flere øvingsrom med piano når vi trenger stemmeøving. Lokalene brukes ofte også av andre kor. For eksempel til korseminarer i regi av Åsane Folkehøgskole. Da ordner skolen med lokaler, mat- og kaffepauser og instruktører.
Det er i dag ingen andre kor som har avtale om ukentlige øvingslokaler med skolen. Leieprisen for dette lokalet er ca kr. 20.000.- pr år
, forteller Øyvind Nossum i Bergen Nord Kammerkor.

Hva kunne vært gjort for oppgradere lokalet til deres formål?
Som sagt er lokalene veldig godt tilpasset korsang og trenger ikke noen spesiell oppgradering for vårt formål.

Hva er byens beste amatørkulturscene? (Der hvor dere liker best å opptre)
– I Åsane Kirke har vi hatt våre årlige julekonserter hvert år uten avbrudd siden 1993. Kirken har vi også brukt til andre store konserter. For øvrig i Åsane er det dårlig med lokaler. Åsatun har vært benyttet, men er ikke perfekt til konsertformål. Vi gleder oss derfor veldig til at det nye kulturhuset i Åsane skal stå ferdig, med storsal hvor 450 tilhørere skal få plass. Ellers har vi de siste årene brukt den nye kirken i Knarvik noen ganger. Den er også flott til konserter.
Utenom Åsane har vi selvfølgelig Grieghallen som vi har benyttet mange ganger i løpet av våre 32 år.  Neste gang vi skal dit, er 29. oktober med en større forestilling med kjente sanger fra mange musikaler.

Bergen Nord Kammerkor har konsert sammen med SKRUK i morgen lørdag og søndag. Les mer om Bergen Nord Kammerkor HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan