Sjangertypisk øving i gymsal

– Lungegaardens Musikkorps øver i gymsalen på Kronstad Skole. Der har vi øvd siden skolen var ny en gang på slutten av 60-tallet. Vi har lagerrom i underetasjen i skolens «bomberom», forteller Morten Vik-Johnsen, leder i Lungegaardens Musikkorps.

Hva er pluss og minus med dette lokalet?
– Kanskje det mest positive med lokalet er at det er sentralt beliggende i vårt kjerneområde. Og at vi som korps ikke betaler leie for å bruke Bergen kommunes lokaler. Det er også innstallert lyddempende plater i gymsalens tak for å bedre akustikken.

Hva kunne vært gjort for å oppgradere lokalet til deres formål?
– Gymsalen er ikke tilpasset et så stort korps som oss. Lagerrommet har smale dører og bæring av store slagverksytstyr til hver prøve er ikke gunstig. Vi kan ikke ha store slagverksinstrumenter som marimba i stallen fordi dem rett og slett ikke går inn døren på lagerromet! Andre alternativer til oppbevaring er ikke å oppdrive. Ser vi litt fremover, ønsker Lungegaardens Musikkorps å komme i kontakt med miljøene innen musikk og kunstfag som etablereres like ved oss på den nye Kunsthøgskolen i Møllendal. Her kommer også Griegakademiet om noen år. Vi ønsker å få innpass i nye øvingslokaler som er bygget spesielt for kunstfag og musikk i vårt nærområde. Kanskje er dette noe Amatørkulturrådet kan hjelpe oss med?

Hva er byens beste amatørkulturscene (der hvor dere liker best å opptre?)
– Grieghallen og Logen Teater er de beste stedene for oss å opptre. Vi er et sentrumskorps og ønsker å holde våre konserter der.


Les mer om Lungegaardens Musikkorps HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan