Skolelokaler fra august

Webredaktør
26/06/2020 13:35

Skolene tok sommerferie sist fredag, men hva er status i dag for åpning av skolelokaler til amatørkulturaktivitet fra skolestart i august? Kan korps, kor og alle andre som øver og har aktivitet på skolene planlegge for oppstart i august? Les mer

– Det er Bergen kommunes klare målsetting at vi skal kunne åpne skolene igjen på ettermiddag- og kveldstid for amatørkultur fra skolestart, sier Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling .
– Jeg kan ikke gi en garanti, for Bergen kommune må selvfølgelig forholde seg til nasjonale koronaregler og ta hensyn til renholdskapasitet, men er situasjonen slik som i dag, så håper jeg på at vi kan åpne skolene for amatørkulturen igjen.
Hovedargumentet for at skolene ikke har kunnet åpne nå i mai og juni, har vært renholdsressurser.

– Det er riktig og jeg har stor forståelse for at mange har vært utålmodige og lengtet etter å komme igang. Byrådsavdelingene for kultur og skole har hatt mye dialog om dette og vi jobber med en plan for å kunne ta i bruk skolebyggene til lag og organisasjoner etter skole og sfo.

Fra begynnelsen av august vil det foreligge mer informasjon om hvordan hver enkelt skole igjen vil kunne åpne opp for bruk på ettermiddag- og kveldstid. Amatørkulturaktører som benytter skolelokaler, vil da kunne ta kontakt med skolene og avtale oppstartsdato.