Snart trenger vi publikum!

– Ja, først vil jeg si at min tre faste kor: Osterøykoret, Bergen Mannskor og Ole Bull Kammerkor følger anbefalingen fra Norges Korforbund om å honorere/lønne sine dirigenter som vanlig. Dette er jeg som frilansdirigent veldig glad for.
Dette krever selvsagt også at jeg som dirigent må fortsette å arbeide for korene, selv om arbeidet nå tar nye former. Alle mine tre kor kommer til å treffes fast i det som tidligere var øvingstiden for å se hverandre, for å prate, men også for å snakke om musikalske utfordringer ut fra det vi for tiden øver på hver for oss. For korene er dette en økonomisk utfordring fordi man plutselig står uten inntekter fra konserter, basarer og andre arrangementer man vanligvis har inntekter fra.
I tillegg til mine tre faste kor tar jeg andre frilansjobber som kordirigent, men disse falt brått vekk og det er selvsagt utfordrende. Vi håper selvsagt at publikum strømmer til konserter igjen den dagen verden igjen faller inn i sine «vante former». Da trenger vi publikum mer enn noensinne tidligere!

Har du noen gode råd til korene om det blir slik at man ikke kan komme sammen igjen før om mange uker, kanskje måneder?
– Dersom dette blir langvarig, er det mye man kan gjøre hjemme hver for seg for å bli en flinkere korsanger. Dirigenten kan lage øvingsfiler, det finnes mange nettkurs for sang og Norges Korforbund opprettet ganske kjapt en Facebook-side som heter Korøving i Corona-tiden der det utveksles ideer om hva man kan finne på. Man kan jo også fordype seg i å lære seg noter o.l. noe som vil være til stor hjelp når man får lov til å øve som vanlig igjen. Lurer man på hva man skal finne på, ta en titt innom «Korøving i Corona-tiden» på Facebook.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan