Store nok øvingslokaler

Dette spørsmålet stilte Amatørkulturrådet, Norges Korforbund, Norges Musikkorps Forbund og Vestland Musikkråd til korene og korpsene i Bergen denne uken.
– Bakgrunnen er avstandsreglene på 1,5 og 2 meter som gjør at de største korene har behov for store øvingslokaler for å kunne gjennomføre fellesøvelser,
sier Annlaug Hus i Norges Korforbund Hordaland.

I dag har paraplyorganisasjonene hatt møte med Kulturbyråd Katrine Nødtvedt og diskutert utfordringene knyttet til store nok øvingslokaler.
– Vi tok også opp at det er viktig at alle rektorer har samme forståelse for at amatørkulturen skal ha tilgang til å øve på skolene. Flere skolekorps har opplevd at de ikke får slippe til på skolene, selv om det fra Bergen kommune er sagt tydelig at det skal man, sier Janne-Christin H. Rabben i Norges Musikkorps Forbund Hordaland.
Kulturbyråden lovet å følge dette opp med skolebyråden og oppfordret korene og korpsene til å søke om tilskudd til husleie-utgifter når man har behov for et stort lokale til samspill-øvinger.
– Vi fikk positiv tilbakemelding på ideen om å finne et et stort lokale som kan benyttes til samspill og samsynging. Dette vil vi nå jobbe videre med, basert på at over halvparten av korene og korpsene svarte at dette ville de benytte seg av i det kommende vår-semesteret, sier Geir Eikenes i Amatørkulturrådet i Bergen.
– Skal korene og korpsene etterhvert komme skikkelig i gang, så kan man ikke bare fortsette med mindre gruppe- og digitale øvinger i lang tid fremover. Øvinger med samspill og samsynging må til for at det forhåpentligvis snart kan bli konserter, påpeker Marius Dale Romslo i Vestland Musikkråd.

Og når tiden kommer for å arrangere konserter, fikk Kulturbyråden en utfordring om å kartlegge hvilke konsertlokaler i Bergen som har fastmonterte stoler 😉

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan