Studentersangforeningen i Bergen

– Studentersangforeningen i Bergen er en del av den nordiske akademiske kortradisjon, og har årvisst samkvem med de øvrige universitetskor i Norge og Norden. Vi har også jevnlige representasjonsoppdrag for Bergen kommune, først og fremst på de internasjonale Hansadager, hvor vi har deltatt på fem hansadager de siste 8 årene. Sist gang var hjemme i Bergen i 2016, og de neste vi deltar på er i Rostock i Tyskland i 2018. Hjemme i Bergen er vi best kjent for 17. mai konsertene i Bergen Tinghus. Her er hvert år Tinghuset fullt til siste plass av hva brannforskriftene tillater. Årets konsert vil bli den 62. i en ubrutt rekke. Med Kulturnatt Bergen har vi også opparbeidet en tradisjon, hvor vi låner Eidsvollsbåten Enigheden fra Bergen Kystlag og ror rundt på Vågen med sang, før vi holder en uformell konsert om bord i DS Stord I. Dagens kor teller 56 aktive sangere. Tore Johannessen innleder i år sitt 30. år som vår dirigent, forteller formann i Studentersangforeningen i Bergen, Terje Norli.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
Vi har et meget godt sosialt miljø i Studentersangforenengen i Bergen. Sentralt i å opprettholde dette miljøet er langbordene og ‘after ten’, men også at vi har god takhøyde ift at vi er forskjellige, og respekterer hverandre for det vi er. After ten er timen etter hver sangøvelse. Da samles vi i salongen tilknyttet øvingslokalet, nyter fellesskapet, den gode praten, sang og god drikke. Langbordene holder vi omlag en gang hver måned, da dekker vi på med sesongens mat og nyter en bedre aften sammen.

Hvilke utfordringer har dere?
– Vår største utfordring for tiden er rekruttering. Med 56 aktive sangere vil kanskje mange mene vi er priviligerte, men det er ikke mange årene siden vi var over 70. Flere aktive er kommet i en alder hvor de snart må regne med å fratre. Derfor har vi det siste året aktivt arbeidet med rekrutteringstiltak, både gjennom venneverving, rekrutterings-opptredener og mer generelt gjennom vår facebook side. Det er gledelig at dette nå bærer frukter, og flere nye sangere er tatt opp både i fjor høst og nå i starten av semesteret. Men vi har ennå plass til flere, så tiltakene vil fortsette.

Hva er årets høydepunkt?
– Nordisk Studentsangerstevne i Oulu i Finland i mai blir det absolutte høydepunktet i 2017 for Studentersangforeningen i Bergen. Her samles over 1000 sangere fra akademiske kor og studentkor fra Norden og Baltikum til en stor sangerfest. Vi gir en egen konsert i Oulu i tillegg til at vi er med i det store felleskoret i Gallakonserten, som i år er preget av Finlands 100 års jubileum som nasjon. Vi skal nok også klare å gjøre oss synlige på gallamiddagen!

Les mer om Studentersangforeningen i Bergen HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan