Ti dagers pause i amatørkulturen

Denne uken har endret seg kraftig for de aller fleste medlemsorganisasjonene i Amatørkulturrådet. De fleste var så vidt kommet i gang med aktivitet, øvinger og så frem til å gjennomføre arrangementer med inntil 200 publikummere.  
– Det er selvfølgelig leit for mange av våre medlemsorganisasjoner som opplever at de har gode smitteverntiltak, men nå må utsette en etterlengtet oppstart, sier Mona Høgli, styreleder i Amatørkulturrådet.
– Vanligvis er det tusenvis av amatørkulturutøvere i Bergen som hver eneste ukedag møtes til øvinger og aktivitet, og selv om det ikke er forbudt å møtes, har mange likevel valgt å ta hensyn til at noen medlemmer, av forskjellige grunner, ikke ønsker å møtes i disse tider. Det skal man ha respekt for. Mitt inntrykk er at det ikke er mange sure miner, men stor forståelse for at vi nå stopper aktivitet i 10 dager.
Denne uken ble det også kjent at to kor i Bergen har hatt smitteutbrudd blant kormedlemmene etter øving.
– Vi ser at noe smitte har spredd seg gjennom kor-miljøer, og derfor har byrådet nå gått ut og anbefalt noen ekstra restriksjoner på kor-øvinger i Bergen. Vi oppfordrer alle til å ha et sterkt søkelys på smittevern og holde 3 meters avstand i forbindelse med koraktiviteter. Frem til 18. september kan man gjerne også vurdere stemmevise øvinger eller digitale øvinger, dersom det er mulig, oppfordrer kulturbyråd Katrine Nødtvedt.
Generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund har også oppfordret alle sine medlemskor i Bergen og på Askøy til å bli med på dugnaden og avlyse korøvelser frem til 18. september. Les mer fra Norges korforbund her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan