Ti dagers pause i amatørkulturen

Webredaktør
11/09/2020 15:50

Amatørkulturrådet har inntrykk av at «alle» amatørkulturaktører har fulgt oppfordringen til Byrådet om å være med på en ti-dagers dugnad denne og neste uke for å slå ned smitteutbruddet. Les mer

Denne uken har endret seg kraftig for de aller fleste medlemsorganisasjonene i Amatørkulturrådet. De fleste var så vidt kommet i gang med aktivitet, øvinger og så frem til å gjennomføre arrangementer med inntil 200 publikummere.  
– Det er selvfølgelig leit for mange av våre medlemsorganisasjoner som opplever at de har gode smitteverntiltak, men nå må utsette en etterlengtet oppstart, sier Mona Høgli, styreleder i Amatørkulturrådet.
– Vanligvis er det tusenvis av amatørkulturutøvere i Bergen som hver eneste ukedag møtes til øvinger og aktivitet, og selv om det ikke er forbudt å møtes, har mange likevel valgt å ta hensyn til at noen medlemmer, av forskjellige grunner, ikke ønsker å møtes i disse tider. Det skal man ha respekt for. Mitt inntrykk er at det ikke er mange sure miner, men stor forståelse for at vi nå stopper aktivitet i 10 dager.
Denne uken ble det også kjent at to kor i Bergen har hatt smitteutbrudd blant kormedlemmene etter øving.
– Vi ser at noe smitte har spredd seg gjennom kor-miljøer, og derfor har byrådet nå gått ut og anbefalt noen ekstra restriksjoner på kor-øvinger i Bergen. Vi oppfordrer alle til å ha et sterkt søkelys på smittevern og holde 3 meters avstand i forbindelse med koraktiviteter. Frem til 18. september kan man gjerne også vurdere stemmevise øvinger eller digitale øvinger, dersom det er mulig, oppfordrer kulturbyråd Katrine Nødtvedt.
Generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund har også oppfordret alle sine medlemskor i Bergen og på Askøy til å bli med på dugnaden og avlyse korøvelser frem til 18. september. Les mer fra Norges korforbund her