Utendørs øvinger

– Jeg har snakket med flere kordirigenter og korister denne uken som sier at det har vært overraskende fine korøvinger utendørs. Jeg tror mange vil komme i gang igjen og er lei av å øve på Zoom, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.

– Erfaringen vi har gjort oss, er at det er utrolig slitsomt å vente på endringer hele tiden. Så nå har vi planlagt å øve her på Havrommet på Nordnes helt til mai. I Volve Vokal er det folk i ulike yrker med. Å møtes utendørs gjør det derfor enklere for alle å stille på øvinger. Det er bedre å legge oss på en litt lavere linje, og heller øve ute, forteller Thea Meidell Sjule, dirigent for koret Volve Vokal.
Hun er også dirigent for koret Kor è tonen, som har øvd utendørs denne uken.

– Vi har 1000 kvadratmeter under tak tilgjengelig, og det er fint å kunne tilby Havrommet til noen som trenger et sted å øve. Vi har fylt opp en del dager allerede og det er veldig kjekt å hjelpe korene med fellesøvinger, sier Morten Dahl Sebjørnsen, daglig leder for Havrommet på Holbergskaien.

– Utenfor Åsane Kulturhus har vi også et overbygg, og her har det vært utendørs korsang fra Bergen Mannskor og Ole Bull Kammerkor, forteller Aida Rokolj, rådgiver ved Arna og Åsane kulturkontor.

Denne artikkelen er basert på reportasje i BA som denne uken var på besøk på Havrommet. Last ned reportasjen her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan