Vår- og sommerkonserter

Vårsemesteret for lag, foreninger og organisasjoner i amatørkulturen nærmer seg slutten og mange skal runde av før sommerferien med vår- og sommerkonserter.

– I fjor var det langt færre arrangementer på våren som følge av koronapandemien, men i år har jeg inntrykk av at de fleste har hatt et godt vårsemester og vil møte publikum med nytt repertoar, sier Geir Eikenes, daglig leder i Amatørkulturrådet.  
Kulturlivet har merket nedgang i publikumsbesøket etter pandemien og den sterke pris- og renteøkningen, bekymrer også medlemsorganisasjoner i Amatørkulturrådet.
– Jeg har snakket med kor og korps som de neste ukene inviterer til vår- og sommerkonserter. Flere melder om første sommerkonsert siden 2019 og oppfordrer publikum til å kjøpe billetter. Eller møte opp til gratiskonsert i nabolaget.

Facebook gir mange treff på vår- og sommerkonserter i Bergen. For eksempel Dragefjellets Damekor som gir gratis sommerkonsert på den flotte Dokkeplassen på Sydnes mandag 12. juni.  Med seg har de musikere i Dragesekstetten og synger både en hyllest til Edvard Grieg og sommeren. Eller samme kveld i Ytre Sandviken. Tertneskoret og Biskopshavn Vokal lover sommerrytmer i Biskopshavn kirke.


Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Amatørkulturplan

Svar fra undersøkelse

Se resultater fra Amatørkulturundersøkelsen.