Verdens største amatørkulturfestival

– Den nasjonale sang og dansefestivalen er et uforglemmelig amatørkulturfenomen som samler over 40.000 deltagere hvert 5. år. Over en halv million besøkende og hele byen er i festivalstemning i ti dager, forteller Ilga Svane, leder av den latviske kulturforening i Bergen.

– Det er en helt fantastisk festival i Riga som hyller de sterke kulturtradisjonene i Latvia med korsang, folkedans og amatørteater. I tillegg blir de også mange andre kulturuttrykk som kunsthåndverk, musikkorps og utstillinger.

Sang og dansefestivalen markerer i år 150 års jubileum og fra Bergen reiser det latviske amatørteater LATiBergen, det latviske koret Laipa, folkedansgruppen Perkonkalns og den latviske barne folkloregruppen Bergausis
– I hele verden er det latviske kulturforeninger som reiser «hjem» til Riga for å delta på den nasjonale latviske sang og dansefestivalen.
De fleste arrangementene er gratis, foregår både innendørs i konserthus og i parker og på store stadioner.
– 14.000(!) korister fra hele Latvia skal synge sammen på en av byens store stadioner og det kommer til å bli en magisk opplevelse. Alle som driver med amatørkulturaktivitet, burde reise en gang til Riga og oppleve denne festivalen.

Les mer om sang og dansefestivalen her

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan