– Vi må få til fellesøvinger!

– Vi er heldige og har en god og lojal grunnstamme av medlemmer i korpset. 10-12 medlemmer har tatt koronapermisjon, og ventes heldigvis tilbake ved sikrere tider. Vi forsøker å være konstruktive og positive, og er gode på å holde kommentarfeltene på Facebook aktive, sier leder Rose Gamslett
For janitsjarkorpset fra Alvøen er det helt avgjørende at det åpnes opp for fellesøvinger, om korpset skal kunne gjennomføre flere konserter og konkurranser dette semesteret.
– Alvøens Musikkforening har hatt helt stans i all fysisk oppmøte siden midten av november. Det ble også en brå stans for vårt 100-års jubileum i fjor, hvor kun 1 av 3 jubileumskonserter kunne gjennomføres.
Janitsjarkorpset har rundt 50 medlemmer, og øver vanligvis i Kultursalen på Vestkanten. 
– Vi er heldige og har en god og lojal grunnstamme av medlemmer i korpset. 10-12 medlemmer har tatt koronapermisjon, og ventes heldigvis tilbake ved sikrere tider. Vi forsøker å være konstruktive og positive, og er gode på å holde kommentarfeltene på Facebook aktive. Medlemmene får jevnlig informasjonsskriv og oppdateringer fra styret. Vi har gjennomført digitale medlemsmøter, årsmøte og Kahoot med tilfredsstillende oppmøter på Google meet. Korpset har ikke gjennomført digitale øvinger på grunn av mye ulik nettkvalitet hos medlemmene.
I likhet med alle andre i amatørkulturen, er det nå avgjørende at det ikke drøyer for lenge før det åpnes opp for fellesøvinger for voksne.
– Det har blitt mange endringer både på program og samarbeidspartnere de fire månedene siden siste nedstenging i november. Tiden nærmer seg for en avgjørelse om vi er spillbare for publikum. Korpset har planer om å delta i VM (Vestlandsmesterskapet) 19.-20 mars og vi er også påmeldt til NMF Hordalands Pinse-online, og håper at våren gir øvingsmuligheter. Videre er vi blitt kontaktet av 17. mai komiteen som ønsker å gjennomføre en alternativ feiring i bydelen. Vi ønsker oss samspilltid i forkant, før vi kan avgjøre om korpset stiller på nasjonaldagen dette året.Vi håper at vi kan ha konsert med gode skolekorpsvenner i Olsvik, Mathopen og Fjellklang i juni, men da må vi kunne ha fellesøvelser i løpet av våren, og ikke måtte utsette samspill helt til september. 

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan