Bli kjent med Vokalgruppen Yr

– Vokalgruppen YR er en a cappella solistkvartett med et variert repertoar – både klassisk og rytmisk musikk. Ensemblet ble stiftet høsten 2005. Sammensetningen på gruppen har variert, og dagens kvartett har sunget sammen siden 2012.

Siden oppstarten har Vokalgruppen YR ønsket å være et vokalt kammermusikalsk innslag i det bergenske kulturlliv generelt, og en synlig del av byens kormiljø spesielt. Vi er medlem i Norges Korforbund og har stor glede av å være med på de faste konsertarrangementene som distriktsleddet arrangerer; så som de populære nyttårskonsertene, og «Med song for ei betre verd» som årlig går av stabelen tidlig i høstsemesteret.

Vokalgruppen  YR har har flere år deltatt under «Kulturnatt i Bergen», og hadde i fjor en times konsert i en godt besøkt Domkirke – noe som har gitt mersmak. Veldig kjekt å være en del av en skikkelig Koraften sammen med to andre kor. Egne konserter, samarbeidskonserter med andre kor eller musikere og oppdrag for andre er også deler av våre aktiviteter.

Vi øver så ofte vi kan, og er heldige som kan øve hjemme hos en av medlemmene som har både plass, velvillig familie og naboer som til nå ikke har kommet med klager… Når vi skal øve på repertoar der vi bruker mikrofoner bestiller vi tid i kommunens øvingspark i Grønneviksøren, og det har fungert veldig bra for oss. Trenger vi noe ekstra utstyr på konserter og oppdrag, låner vi det vi trenger av Amatørkulturrådet. En fin ordning som vi kan anbefale.

Hvilke utfordringer har dere?
– For oss er kanskje det å finne øvings- og konsertdatoer der alle er ledige samtidig en utfordring, vi må nesten være fulltallige når vi bare er en på hver stemme. Men vi trives så godt med å være med i gruppen, så det får høy prioritet – og vi prøver å langtidsplanlegge litt. En annen utfordring kan være å finne egnede konsertlokaler til vårt format – mellomstort og med god akustikk for akustisk vokalmusikk – og som ikke har for høy leie.

Hva er viktig for å skape et godt miljø?
– Da vi leste opp dette spøsmålet var første, og enstemmige, svar: Humor! Å kunne tulle, tøyse og le sammen skaper trygghet og glede.
Vi stoler på hverandre. Å kunne synge uten dirigent krever at vi er lydhøre for hverandres musikalske innspill og at vi må kunne både ta initiativ og følge de andre «samtidig». Lagånd gjør seg veldig gjeldende i en vokalgruppe.

Hva er årets høydepunkt for Vokalgruppen Yr?
I år er det kanskje deltagelse i Grieg Internasjonale Korfestival og Kulturnatt i Bergen som blir de «største» aktivitetene vi er med på, men vi prøver å la hver opptreden være like viktige slik at vi er like mye til stede i det vi gjør uansett konsertarena og hvem vi synger for.

Les mer om Vokalgruppen Yr HER eller på Facebook HER

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få nyheter om Bergens rike amatørkulturliv hver fredag.

Svar fra undersøkelse 2023

Amatørkulturplan