Volve Vokal og Ester

Webredaktør
20/04/2018 10:08

Konsertforestillingen «Ester» er fragmentariske glimt fra livet til en kvinne som vokser opp i Bergen sentrum på slutten av 40-tallet. Les mer

– Gjennom musikk og tekster skildrer vi et liv sett gjennom øynene til Ester (74), som nå bor på demensavdeling på sykehjem. Noen minner er klokkeklare; Mormor som spiller piano, kakao i Nygårdsparken, den strenge læreren, søsteren Margrete. Andre minner er vanskelig å fortelle om, men noen gjøre henne glade og noen er tyngre å bære. I klare øyeblikk er Ester først og fremst historien om et ganske ordinært liv, men i blant bli tidslinjen uklar og fortellingene noe oppbrutt. På scenen har vi også med oss tre skuespillere på 13,17 og 81, som gir liv til Ester og søsteren Margrete, forteller Hild C. Vang fra Volve Vokal.

Hvem er Bart Clavier?

– Bart Clavier består av musikere og musikkterapeuter utdannet ved Griegakademiet. Pianist og musikkterapeut, Guri Gjermstad Dybvik, har lang erfaring med arbeid med pasienter rammet av demens. Hun er opptatt av å løfte frem ressursene, relasjonene og livshistoriene hos pasientene og nettopp dette har vært med på å danne forestillingens kunstneriske uttrykk. Volve Vokal og Bart Clavier har lenge ønsket å samarbeide med hverandre om et større prosjekt, og i Ester fant vi endelig muligheten. Ensemblene har ulike musikalske uttrykk, men en felles nysgjerrig- og lekenhet, og et ønske om å skape en helhetlig, spennende og nyskapende forestilling, både musikalsk og visuelt.

Les mer om forestillingen Ester HER